07:49 20.08.2020

На початку спалаху коронавірусу в КНР керівники на місцях приховували від Пекіна серйозність загрози

2 хв читати
На початку спалаху коронавірусу в КНР керівники на місцях приховували від Пекіна серйозність загрози

Влада китайської провінції Хубей і міста Ухань - епіцентру поширення коронавірусу - спочатку приховувала від центрального керівництва КНР справжні масштаби епідемії, повідомляє газета The New York Times з посиланням на неназваних представників влади США.

Газета стверджує, що її джерела ознайомилися з новою доповіддю американських розвідслужб, призначеному для внутрішнього користування.

Спецслужби США вважають, що після спалаху захворювання в кінці 2019 року місцева влада тижнями тримала в невіданні Пекін щодо справжнього характеру того, що відбувається.

При цьому представники влади США заявляли The New York Times, що місцеві керівники в Китаї, побоюючись покарань, часто приховують інформацію від китайського уряду.

За даними газети, ця доповідь з'явилася ще в червні, і містила як засекречені, так і несекретні розділи. Також, хоча згідно з доповіддю, Пекін намагався домогтися точних відомостей від місцевої влади в Китаї з приводу коронавірусу, розвідспільнота США все одно вважає, що Комуністична партія Китаю приховувала важливу інформацію про захворювання від решти світу, в результаті чого його спалах охопив увесь світ.

Президент США Дональд Трамп і його прихильники-республіканці неодноразово обвинувачували Пекін у тому, що він не попередив світ про серйозність і масштаби спалаху коронавірусу. Також Трамп заявив, що готовий розглянути варіант із введенням санкцій проти Китаю в разі, якщо ця країна не буде співпрацювати в розслідуванні з приводу причин поширення коронавірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА