08:32 20.08.2020

Трамп цікавився можливістю обміняти Пуерто-Ріко на Гренландію

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп у 2018 році озвучував ідею обміняти Пуерто-Ріко на Гренландію, повідомило в середу американське видання The Daily Beast з посиланням на колишнього співробітника міністерства внутрішньої безпеки США Майлза Тейлора.

За словами Тейлора, він особисто чув від президента таку пропозицію в серпні 2018 року, коли співробітники американської адміністрації регулярно їздили в Пуерто-Ріко, щоб координувати зусилля з ліквідації наслідків урагану.

"Одного разу, перш ніж ми поїхали, він сказав, що він не просто хоче придбати Гренландію, а що він хоче зрозуміти, чи може він продати, обміняти Пуерто-Ріко на Гренландію, тому що, за його словами, Пуерто-Ріко брудний, а люди там бідні", - наводить видання слова Тейлора.

Він зазначив, що пропозиція президента обурила його, але він сприйняв її всерйоз, оскільки Трамп, відповідно до запевнень Тейлора, був налаштований вороже щодо Пуерто-Ріко.

The Daily Beast нагадує, що Тейлор після відходу з міністерства внутрішньої безпеки став критиком Трампа. Крім того, він підтримав майбутнього кандидата в президенти США від демократів Джо Байдена.

Пуерто-Ріко - залежна від Вашингтона територія, яка перебуває під управлінням США, яка є їх невід'ємною частиною. Хоча верховна влада тут належить Конгресу США, Пуерто-Ріко має систему самоврядування.

У минулому році газета The Wall Street Journal повідомляла з посиланням на двох помічників президента Трампа, що він неодноразово запитував їх і інших співробітників адміністрації про можливість купити Гренландію. За їх даними, навіть попросив юрисконсульта Білого дому провести правову експертизу проекту.

Згодом сам Трамп заявив, що придбання США у Данії острова Гренландія було б стратегічно цікавим, але це питання не є пріоритетним.

Влада Данії різко висловилися проти продажу острова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА