12:43 20.08.2020

Член опозиційної Координаційної ради Білорусі Латушко повідомляє про загрозу свого арешту

2 хв читати

Член Координаційної ради з трансферу президентської влади в Білорусі, колишній дипломат і міністр культури Павло Латушко повідомив про попередження щодо загрози арешту в жорсткій формі.

"За різними каналами доходить інформація - і людям, які мені допомагають, і мені безпосередньо - про необхідність негайно виїхати до Москви, і таке сприяння буде надано, щоб уникнути затримання. Навіть у жорсткій формі, рішення, про яке, нібито, ухвалено (владою - ІФ)", - заявив Латушко в коментарі агентству "Інтерфакс-Захід".

При цьому, за словами Латушка, він не вчиняє антиконституційних дій, які могли б стати об'єктивною підставою для його затримання й арешту. "З іншого боку, ми чули політичні заяви на рівні вищого керівництва (Білорусі - ІФ), що всі такі дії є антиконституційними і є достатньо правових підстав, щоб притягати до відповідальності й реагувати", - зазначив Латушко.

"Але ми (Координаційна рада - ІФ) спеціально даємо ознайомитися з резолюцією, щоб всі могли зробити висновок - є тут антиконституційні кроки? Чи є порушення чинного законодавства Білорусі? Таких антиконституційних кроків немає. Ми просто ретранслюємо думку більшості", - наголосив він.

"І якщо відверто говорити, у нас немає механізмів, які могли дозволити б нам порушити закон. Якби створили таємну організацію, розробили схеми, структури і фінансові потоки... Нічого цього не було, немає і не буде. Таких планів немає", - запевнив Латушко.

"Ми нормально хочемо діалогу, ми білоруси, ми толерантні люди. Подивіться, як у Білорусі акції протесту відбуваються - люди знімали взуття, щоб встати на лавочку, прибирали за собою сміття після акції. Я бачив це на власні очі. Тому ми пропонуємо діалог", - наголосив він.

Як повідомлялося, у Мінську з ініціативи екс-кандидата в президенти Білорусі, що перебуває в Литві, Світлани Тихановської, було створено Координаційну раду з трансферу президентської влади на її користь. Основною метою КР є проведення нових президентських виборів на основі консенсусу і діалогу з чинною владою.

Павла Латушка днями звільнили з посади гендиректора державного Купалівського театру, актори якого масово підтримали акції протесту. Після цього він приєднався до Координаційної ради, яку створили прихильники Світлани Тихановської. Раніше Латушко обіймав високі державні посади - він працював міністром культури, до цього - послом Білорусі у Франції, раніше - послом у Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА