14:27 20.08.2020

Український політв'язень Алієв захворів на COVID-19 - Денісова

2 хв читати
Український політв'язень Алієв захворів на COVID-19 - Денісова

У кримського татарина Мусліма Алієва, незаконно утримуваного у "ФКУ СИЗО-1 УФСИН России по Республике Башкортостан", підтверджено COVID-19, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Згідно з повідомленням Денісової на сторінці у Facebook, Алієву не надано невідкладної медичної допомоги, незважаючи на підтвердження захворювання.

"Його замотали у плівку та вивезли у невідомому напрямку, а співкамерника Рефата Алімова ізолювали, помістивши в окрему камеру. У цьому ж СІЗО знаходяться Вадим Сірук, Енвер Бекіров, Куку Емір-Усеїн та Арсен Джеппаров - вони опинилися у зоні ризику зараження коронавірусом", - зазначила омбудсмен.

Денісова наголошує, що такими діями Росія продовжує цинічно порушувати права і свободи українських громадян, яких незаконно тримає.

Крім того, керівництво слідчих ізоляторів продовжує ігнорувати заяви політв'язнів Енвера Омерова, Арсена Джеппарова, Аліма Суф'янова про надання їм належної медичної допомоги.

"Зокрема, в Арсена Джеппарова почався сильний запальний процес після операції з видалення новоутворення, через що погіршився слух, постійно підвищена температура та головні болі, а в Аліма Суф'янова понад шість днів поспіль тримається висока температура та болять нирки", - написала омбудсмен.

Так, Денісова вимагає від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової реагування і негайного припинення нелюдського поводження з незаконно утримуваними українськими політв'язнями. Також Денісова вимагає повідомити місцеперебування Мусліма Алієва і забезпечити право на отримання належної медичної допомоги всім українським громадянам.

"Закликаю міжнародну спільноту підтримати наших співгромадян та продовжувати тиск на країну-окупанта, аби спільно домогтися звільнення всіх українських політв'язнів", - підсумувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА