15:21 20.08.2020

У Києві спостерігається забруднення повітря через пожежі в екосистемах навколо міста

2 хв читати
У Києві спостерігається забруднення повітря через пожежі в екосистемах навколо міста

У атмосферному повітрі Києва останніми днями підвищився вміст продуктів горіння: формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду, повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації в четвер.

Згідно з даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, з 19 серпня у повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій: діоксиду сірки на площах Бессарабській, Деміївській, бульварі Лесі Українки, проспекті Науки, а також діоксиду азоту та формальдегіду - на площах Бессарабській і Деміївської, проспекті Оболонському, бульварі Лесі Українки.

"Нині погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі. Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, характеризується слабким вітром. Ці погодні умови перешкоджають змішуванню атмосферних шарів повітря і сприяють накопиченню забруднювальних речовин на поверхні землі", - зазначив в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

У Києві також спостерігається високий рівень пожежної небезпеки, і все частіше виникають пожежі в екосистемах. Пов'язано це з високою температурою в приземному шарі повітря і початком спалювання сухої рослинності населенням, ідеться в повідомленні.

За останню добу в екосистемах Києва зафіксовано п'ять осередків горіння трав'яного настилу загальною площею 5,167 га. Всі вони ліквідовані. У Київській області за останню добу ліквідовано 42 осередки горіння трав'яного настилу площею 45 га. Також ліквідовано три осередки горіння торфу площею 0,5 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА