16:21 20.08.2020

У неділю в низці країн відбудеться акція солідарності з білоруським народом

2 хв читати
У неділю в низці країн відбудеться акція солідарності з білоруським народом

Акція "Живий ланцюг солідарності з білоруським народом" відбудеться в неділю, 23 серпня, в низці країн, зокрема і в Україні, повідомила доктор філософії Лотарінгського університету (Франція), ініціатор #FreedomWay в Україні (Global Ukraine) Віолета Москалу.

"Наступної неділі, 23 серпня, о 19.00 за Мінськом, Києвом, Вільнюсом, Таллінном у 31-шу річницю Балтійського шляху весь демократичний світ стане живим ланцюгом, щоб продемонструвати свою солідарність з білоруським народом, який повстав проти брутальної тиранії", - сказала Москалу на брифінгу в Києві в четвер.

За її словами, ініціативні групи Білорусі, України, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Грузії, Молдови об'єдналися, щоб організувати живий ланцюг солідарності, "щоб згадати ці історичні події, коли 31 рік тому відбувся Балтійський шлях солідарності".

"Сьогодні, у 2020 році, ця акція стає глобальною, тому що в ній беруть участь понад 25 країн. Підтверджено вже акції у Бельгії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Португалії, США, Франції, Чехії, Швеції та ін.", - повідомила Москалу.

Юрист, публіцист, волонтер, співзасновник і керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко також закликав українців вийти на акцію до посольства Білорусі в Києві.

"Я закликаю всіх, незалежно від ваших поглядів: вам більше подобається свобода чи порядок, Захід чи Схід, просто проявити базову людяність - тому що, повторюся, людину робить людиною уміння і здатність поспівчувати жертві - і вийти о 19 годині 23 серпня під білоруське посольство, щоб нас зібралося принаймні кілька тисяч, і ми змогли зробити ланцюг свободи, ланцюг незалежності від білоруського посольства до сакрального для українців майдану Незалежності. Не будьте байдужими, тому що, якщо ми зрадимо білорусів, війна, яка вже прийшла до нас, біда, диктаторство стукатимуть в український дім", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА