18:57 20.08.2020

У Херсонській області припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ - СБУ

2 хв читати
У Херсонській області припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ - СБУ

 Контррозвідка Служби безпеки України припинила діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Херсонської області під керівництвом колишньої співробітниці обласної державної адміністрації.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що громадянку України завербував співробітник ФСБ РФ під час перебування на тимчасово окупованій території АР Крим у 2015 році. Вона отримала завдання збирати розвідувальну інформацію про військові об'єкти та співробітників СБУ. Жінка також мала вивчати суспільно-політичну обстановку в південному регіоні нашої країни, передавати дані про діяльність місцевих органів державної влади й управління, неурядових міжнародних фондів і організацій, а також окремих лояльних до РФ політичних і громадських діячів", - повідомляє прес-служба СБУ.

До виконання отриманих завдань екс-чиновниця залучила інших проросійськи налаштованих жителів Херсона. Дані передавалися через заздалегідь обговорені з куратором канали електронного зв'язку, а також під час особистих виїздів на тимчасово окуповану територію Криму та в Москву.

"Наразі тривають невідкладні слідчі дії за місцем проживання членів агентурної мережі. Під час обшуків правоохоронці виявили докази їх причетності до провадження розвідувальної діяльності на шкоду інтересам України, зокрема засоби зв'язку, комп'ютерну техніку й електронні накопичувачі інформації, на яких обробляли розвідувальні дані. Також виявлено російські агітаційні матеріали та російські рублі", - повідомляють у СБУ.

Екс-чиновницю затримали, їй підготовлено підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України й обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА