19:55 20.08.2020

Радники лідерів "нормандської четвірки" на зустрічі в Парижі готуватимуть саміт у Берліні

3 хв читати
Радники лідерів "нормандської четвірки" на зустрічі в Парижі готуватимуть саміт у Берліні

Радники лідерів "нормандської четвірки" на зустрічі в Парижі готуватимуть саміт президентів України, Франції, Росії Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона, Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель у Берліні, повідомив глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Рекомендуватиму президентові України передусім домогтися зустрічі в Берліні - наскільки мені відомо, в Парижі вже відбудеться зустріч радників, які готуватимуть зустріч у Берліні, - і це питання поставити (проведення виборів на Донбасі - ІФ), тому що його мінська Тристороння контактна група не може вирішити. Головне - це рішення в "нормандському форматі" главами чотирьох держав", - сказав він в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24" у четвер.

За словами Кравчука, для вирішення питання блокування переговорів ТКГ з боку представників ОРДЛО він не знайшов іншого шляху, крім звернутися до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Як зійтися, як узгодити всі ці рішення, які не можуть бути вирішені українським законодавством? Тому що ми вважаємо, вони суперечать нашим національним інтересам, а та сторона вважає, що не суперечать, і, як вони прямо говорять, давайте виконувати Мінські угоди... Я не знайшов іншого шляху, крім звернутися до Верховної Ради. Це не означає, що зробити так, як я пишу, або так, як хтось хоче. Зробити так, щоб відкрити, розблокувати рух уперед. Зараз вони його заблокували. Як тільки ми не вирішимо, все зупиниться: і обмін полоненими, і ніхто не вплине на них. Є лише одна можливість вплинути тепер на них - застосувати силу. Але ми не можемо піти на це. Просто в нас немає такої політики робити все через силу. В нас політика - через домовленості. А домовленості - вони сказали, їх не буде, доки ви не вирішите це питання. Ось давайте думати, як вирішити", - пояснив екс-президент.

Як повідомлялося, глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів із виконання Мінських угод, який було підтримано резолюцією Ради безпеки ООН 2202 (2015 р.).

"З метою інтенсифікації Мінського переговорного процесу, займаючи проактивну позицію, українська сторона під час роботи групи з політичних питань наголосила на необхідності виконання Паризьких домовленостей лідерів "нормандської четвірки", зокрема продовження роботи над законодавством з метою імплементації "формули Штайнмаєра", - повідомила прес-служба Офісу президента України за підсумками чергового засідання ТКГ 19 серпня, яке відбувалося у форматі відеоконференції за участю нового голови української делегації Леоніда Кравчука та його першого заступника Вітольда Фокіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА