07:24 21.08.2020

В Офісі Генпрокурора відновили розслідування 18 проваджень про тортури

2 хв читати

Офіс Генерального прокурора відновив розслідування 18 кримінальних проваджень про тортури, які перебувають на контролі Ради Європи, повідомила прес-служба ОГП.

"Офіс Генерального прокурора відновив розслідування 18 кримінальних проваджень щодо катувань. Європейським судом з прав людини в них було встановлено порушення Україною Конвенції про захист прав людини і основних свобод через непроведення в них ефективного розслідування", - повідомили в прес-службі.

За інформацією Офісу генпрокурора, понад 70 таких справ про катування та інші форми жорстокого поводження з 2013 року перебувають на контролі Ради Європи. Зокрема, йдеться про групу справ "Каверзін / Афанасьєв / Бєлоусов".

"Протягом останніх 7 років жодну зі справ цієї групи не було знято Радою Європи з контролю, адже належне розслідування в них так і не було проведено. Тільки цього року робота в цьому напрямі зрушила з мертвої точки. Щодо кожного провадження, з якого ми відновлюємо розслідування, надаються докладні вказівки про необхідність проведення конкретних слідчих і процесуальних дій з урахуванням позиції Європейського суду з прав людини", - зазначив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

Зараз прокурори спеціалізованого підрозділу Офісу з протидії тортурам зажадали від регіональних прокуратур для вивчення 57 проваджень цієї категорії. Хід досудового розслідування з кожного з них взято на контроль Офісу Генерального прокурора.

"Уже в вересні представники Офісу Генпрокурора в Страсбурзі будуть звітувати перед Комітетом міністрів Ради Європи з цієї групи проваджень", - зазначили в прес-службі відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА