08:51 21.08.2020

ЗСУ передали партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку

2 хв читати
ЗСУ передали партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку

Державне підприємство "Центральне КБ "Протон" передало Збройним силам України партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку Р-330КВ1М, повідомила прес-служба Держконцерну "Укроборонпром".

"Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів", - розповів директор "Протона" про результати модернізації.

Як зазначається, перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби "Протон" поставив до ЗСУ в липні 2019 року. За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро виконали роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості.

ДП "ЦКБ "Протон" спеціалізується на розробленні та виготовленні засобів спеціального радіозв’язку. Це підприємство увійде до холдингу радарних систем, який в "Укроборонпромі" планують створити одразу після ухвалення необхідного законопроекту №3822. Презентація холдингу і покрокового плану з його створення відбулася у липні 2020 року.

"Протон" виробляє автоматизовані станції радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М (зі складу комплексу "Мандат"); пристрої радіомоніторингу систем зв’язку КХ-діапазону Р-677; радіомодеми передачі даних по КХ радіоканалів, цифрові радіоприймальники пристроїв КХ-діапазону К410, вузькосмугові пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону, панорамні пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону.

Р-330КВ1М – автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, яка здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

"Ці характеристики є унікальними не тільки для України, але і повністю відповідають всім, зокрема і перспективним, вимогам до станцій РЕБ у країнах НАТО", - наголосили в прес-службі держконцерну.

Зокрема, Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ "Мандат", до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв'язку, радіорозвідки і управління. Станція Р-330КВ1М може працювати і в складі комплексу "Мандат", і окремо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА