08:55 21.08.2020

Прибуття відправленого за Навальним літака очікується через годину, але медики заборонили перевезення

3 хв читати
Прибуття відправленого за Навальним літака очікується через годину, але медики заборонили перевезення

Літак, на якому передбачалося вивезти опозиціонера Олексія Навального з Омська, повинен приземлитися в Росії вже за годину, проте лікарня відмовляється дозволити його перевезення, повідомила в Твіттері прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

"Організований нами літак для евакуації Олексія повинен приземлитися через годину. Заборона на перевезення Навального - це замах на його життя. (...) Всі необхідні документи подані. Заява від рідного, згода клініки в Німеччині на прийом, документи на перевезення. Рішення лікарні нез'ясовне і жахливе", - написала Ярмиш.

Вона зазначила, що досі медики говорили, що готові санкціонувати транспортування Навального.

"Також дотепер лікарі говорили, що готові санкціонувати транспортування. Саме тому ми в найкоротші терміни його організували. Тепер, в останній момент, лікарі не дають дозвіл", - пише Ярмиш.

Зі свого боку, лікар Навального Анастасія Васильєва вважає, що в Омській лікарні немає необхідних для лікування пацієнта умов.

"Олексія незаконно не відпускають з лікарні, в якій немає ні потрібного обладнання, ні гідного лікування та необхідних умов. Виписки не показують", - написала вона в своєму Твіттері.

Раніше в п'ятницю Ярмиш повідомила, що лікарі Омської лікарні швидкої медичної допомоги, в якій перебуває Навальний, вважають, що перевозити його в іншу клініку не можна через нестабільний стан. "Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо", - написала вона в Твіттері.

Вона заявила, що "заборона на перевезення Олексія означає пряму загрозу його життю". "Залишатися в омській лікарні без обладнання, з так і не поставленим діагнозом у нинішньому становищі смертельно небезпечно", - зазначила вона.

Навальному стало погано напередодні в польоті з Томська в Москву. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в реанімацію омської лікарні. Він перебуває в комі. Соратники припускають, що Навального могли отруїти. За даними Ярмиш, Навальний в четвер нічого не їв з ранку, а тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська.

Німеччина в п'ятницю вранці направила спеціальний медичний літак, обладнаний для транспортування хворих у стані коми, щоб забрати Навального на лікування до Берліна, повідомило німецьке агентство ДПА. У повідомленні наголошується, що раніше російською стороною були видані всі необхідні дозволи на транспортування Навального з Росії. Він може прибути до Німеччини вже в п'ятницю і лікуватися в берлінській лікарні "Шаріте". Вартість перельоту і лікування оплачуватиметься приватними особами, зазначило агентство.

Водночас, прес-служба Міністерства охорони здоров'я Омської області повідомила "Інтерфаксу", що лікарі омської лікарні швидкої медичної допомоги спільно з прибулими фахівцями з Москви проводять консиліум щодо стану Навального, повідомили агентству "Інтерфакс-Сибір". "З московськими фахівцями зараз відбувається консиліум, вони тут. У рамках розширеного консиліуму оглядають пацієнта. Після огляду вони приймуть якесь рішення, транспортабельний він чи ні", - сказала представник прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА