11:11 21.08.2020

Командира підрозділу ЗСУ підозрюють у розкраданні ПММ у в/ч у Чугуєві

1 хв читати
Командира підрозділу ЗСУ підозрюють у розкраданні ПММ у в/ч у Чугуєві

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, затримали командира одного з підрозділів Збройних сил України, підозрюваного в розкраданні паливно-мастильних матеріалів військової частини в Чугуєві Харківської області.

"Досудове розслідування встановило, що військовослужбовець, зловживаючи своїм службовим становищем, викрадав паливно-мастильні матеріали військової частини, що дислокується в Чугуєві Харківської області. Надалі він збував паливо цивільним особам", - повідомляється на офіційному сайті ДБР.

Під час обшуків на території військової частини слідчі вилучили автомобіль марки КамАЗ 4310, з якого злито і викрадено дизельне пальне, автомобіль марки "Фольксваген ЛТ", яким вивозили викрадене пальне і дизельне пальне в бочках (більше ніж 2 тис. л). Також у гаражі військовослужбовця виявлено предмети, схожі на гранати, детонатори, електродетонатори, міну МОН-50, тротилову шашку, патрони калібру 5,45 мм, ручні димові гранати РДГ-2Б і 200 л паливно-мастильних матеріалів.

Нині командира затримано у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру в розкраданні, присвоєнні, вимаганні зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України). Також слідчі готують клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА