16:42 21.08.2020

У СЗР заявляють, що їхнього колишнього співробітника, спійманого на вивезенні боєприпасів із зони ООС, було звільнено у 2019 році

2 хв читати
У СЗР заявляють, що їхнього колишнього співробітника, спійманого на вивезенні боєприпасів із зони ООС, було звільнено у 2019 році

У Службі зовнішньої розвідки України (СЗР) спростовують повідомлення Державного бюро розслідувань (ДБР) про викриття нібито чиновника СЗР на вивезенні боєприпасів із зони проведення Операції об'єднаних сил та наголошують, що зазначеного чиновника було звільнено зі служби ще в 2019 році.

"Служба зовнішньої розвідки інформує, що чиновника СЗР, якого Державне бюро розслідувань підозрює у вивезенні боєприпасів з району проведення ООС, звільнено зі служби минулого року. У зв'язку з цим вважаємо інформацію, оприлюднену прес-службою Державного бюро розслідувань, некоректною", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці СЗР у Facebook у п'ятницю.

У службі також зазначили, що до документування діяльності правопорушника, окрім інших правоохоронних структур, були задіяні слідчі Національної поліції за участю представників управління внутрішньої безпеки СЗР.

Раніше в п'ятницю прес-служба ДБР поширила повідомлення про те, що слідчі територіального управління ДБР у Краматорську викрили чиновника СЗР і колишнього військовослужбовця на зберіганні та придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу. "За даними попереднього розслідування, полковник СЗР за вказівкою колишнього військовослужбовця ДБР незаконно вивозив боєприпаси з району проведення ООС", - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що боєприпаси, вкрадені колишнім прикордонником під час проходження ним служби у 2015-2017 роках, зберігалися в орендованому ним гаражі в Сєвєродонецьку. На спробі вивезення цих боєприпасів і були викриті перевізники зброї. Фігурантам повідомили про підозру в незаконному поводженні з боєприпасами (ч.1 ст.263 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА