19:34 21.08.2020

Підрозділи МВС готові забезпечувати громадську безпеку під час масових заходів 23 і 24 серпня

2 хв читати
Підрозділи МВС готові забезпечувати громадську безпеку під час масових заходів 23 і 24 серпня

Правоохоронці Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій готові гарантувати громадську безпеку під час запланованих святкових заходів з нагоди Дня Державного прапора і Дня Незалежності України, повідомив перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ Сергій Яровий.

Як повідомляє прес-служба МВС України, з 22 серпня особовий склад Міністерства внутрішніх справ переходить на посилений варіант несення служби, оскільки 23 і 24 серпня планується проведення одразу кількох масових заходів, зокрема маршів.

"Починають функціонувати ситуаційні центри. Ми готуємося до забезпечення громадської безпеки та залучаємо до безпекових заходів 4,5 тис. правоохоронців Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наша позиція - максимальна толерантність та діалог. Водночас - негайне реагування та рішучість при порушенні правопорядку та виникненні різних провокацій", - наголосив Яровий під час наради з керівниками силових відомств.

Він також наголосив на необхідності дотримання заходів безпеки у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.

У свою чергу голова Національної поліції України Ігор Клименко додав, що під час святкових масових заходів велике навантаження припаде на поліцію діалогу.

"Наша мета - забезпечити мирне та спокійне проведення всіх публічних заходів. І велике навантаження лягає на поліцейських діалогу - аби не допустити провокацій, розхитування ситуації, уникнути конфліктів", - сказав Клименко.

Зазначено, що під час заходів працюватимуть поліцейські намети, де учасники акцій зможуть узяти воду й отримати необхідну допомогу.

За словами керівника поліції Києва Андрія Крищенка, особовий склад столичної поліції готовий до виконання завдань із забезпечення правопорядку.

"Уже сьогодні ввечері посилюємо патрульні наряди в місцях запланованих заходів. До несення служби для профілактики здійснення правопорушень, зокрема кишенькових крадіжок, також будуть залучені оперативні підрозділи", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА