07:48 22.08.2020

Тихановська не має наміру балотуватися на пост президента на нових виборах

2 хв читати
Тихановська не має наміру балотуватися на пост президента на нових виборах

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що не планує висуватися на пост президента в разі організації нових виборів.

"Я не планую сама (висуватися на пост президента - ІФ)", - сказала Тихановська в інтерв'ю телеканалу "Белсат".

Вона також зазначила, що у вирішення кризи в Білорусі не повинні втручатися іноземні держави. "Це питання має вирішуватися всередині країни без втручання ззовні", - наголосила Тихановська.

"Саме тому було створено Координаційну раду, яку ми пропонуємо в ролі посередника в переговорах з владою для припинення кризи і проведення мирних переговорів, щоб ми разом прийшли до організації нових чесних і прозорих виборів. Все повинно вирішуватися всередині країни", - сказала вона.

У Білорусі вже понад тиждень тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Тихановську - 10,12%.

Усього в ході акцій протесту були затримані близько 7 тис. людей. Сотні постраждали під час затримань. За інформацією білоруських властей, загинуло троє людей, ООН заявляє про загибель чотирьох. Дотепер не відомо про порушення кримінальних справ стосовно працівників правоохоронних органів, які застосували надмірне насильство при затриманнях.

З 13 серпня протести почалися на багатьох білоруських підприємствах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА