21:33 22.08.2020

Кличко в Києві відкрив меморіал, де підняли найбільший прапор України

3 хв читати
Кличко в Києві відкрив меморіал, де підняли найбільший прапор України

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня державного прапора України в Києві відкрив меморіал, де на найвищому флагштоку підняли найбільший національний прапор, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"Мер Києва Віталій Кличко на печерських пагорбах відкрив меморіал, де підняли найбільший прапор України", - йдеться в повідомленні КМДА, оприлюдненому в суботу ввечері.

Зазначається, що на урочистій церемонії виступили Герой України, генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, громадський діяч, український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, відома українська актриса театру і кіно Лариса Руснак.

"Для мене сьогодні дійсно хвилююча подія. Багато часу і багато зусиль потрібно було, щоб втілити цей проект. Щоб над столицею України розвивався наш державний прапор. Так, не все було просто. Але цей день настав! Ми піднімаємо найвищий і найбільший прапор України - один з головних символів держави", - сказав Кличко.

Він зазначив, що сьогодні український прапор - це і оберіг, з яким йдуть в бій захисники України, відстоюючи незалежність і свободу нашої країни. З українським прапором українці виходили і на Майдан в боротьбі за демократію та європейське майбутнє нашої держави. І зазначив, що на печерських пагорбах, на церемонії відкриття найбільшого українського прапора присутні люди, які знають ціну національному прапору і які прославляли і прославляють Україну.

"Ми всі бачили прапори, пробиті кулями і залиті кров'ю. Ми бачили героїв, що безстрашно вступали в бій, щоб встановити державний прапор на нашій землі", - сказав мер.

Він зазначив, що переможний синьо-жовтий прапор піднімається, коли українські талановиті діти перемагають на міжнародних олімпіадах. Коли українські спортсмени виборюють золото на світових змаганнях, українські виконавці підкорюють Євробачення. "Український прапор можна побачити в найвіддаленіших куточках світу, де живуть українці. З ними завжди символ і частинка їхньої країни", - додав столичний градоначальник.

"Щоразу, коли я виходив на ринг, в якій би країні не відбувалася б битва, я бачив навколо рингу тисячі українських прапорів. Зал був синьо-жовтий. Завжди були українці з нашими прапорами. Це надихало мене і додавало сил. Допомагало перемагати. І це завжди була наша спільна перемога, оскільки я був і є частиною, представником своєї країни - під її прапором", - наголосив Кличко.

Державний гімн України під час підняття найбільшого державного прапора на флагштоку виконала відома українська кримськотатарська співачка, переможниця Євробачення 2016 Джамала.

Проект зі встановлення флагштоку і прапора реалізований на кошти меценатів.

"Флагшток споруджений на символічному місці. З печерських пагорбів Державний Прапор України буде видно з багатьох місць столиці: і вдень, і вночі. Висота флагштоку - близько 90 метрів. А розмір полотнища - 16 на 24 метри", - констатували в КМДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА