13:09 23.08.2020

Ірану вдалося отримати частину даних із "чорних скриньок" збитого українського літака

2 хв читати
Ірану вдалося отримати частину даних із "чорних скриньок" збитого українського літака

Іранські фахівці змогли отримати доступ до частини інформації з "чорних ящиків" збитого іранськими військовими українського авіалайнера, зокрема до розмов пілотів, повідомляє в неділю агентство Associated press (AP) з посиланням на іранську організацію цивільної авіації.

За словами глави іранської організації цивільної авіації Тураджа Дехкані Зангене, тривалість записів, зроблених після вибуху першої запущеної іранськими військовими зенітної ракети, становить 19 секунд. Однак друга ракета вразила літак через 25 секунд після першої, і Зангене припустив, що, ймовірно, осколки першої ракети порушили роботу записувальних пристроїв на лайнері.

Зазначається, що ця інформація має увійти в підсумкову доповідь Тегерана про цю катастрофу.

За даними AP, під час процесу вилучення даних із самописців були присутні представники США, України, Франції, Канади, Великої Британії та Швеції, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

У липні "чорні ящики" збитого помилково іранськими військовими українського авіалайнера доставили для розшифровки в Париж. AP раніше пояснювало, що іранські експерти не змогли отримати необхідне спеціальне обладнання для самостійної розшифровки записів через чинні американські санкції.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА