14:01 23.08.2020

Співробітники силових структур Білорусі готуються до чергової акції протесту

2 хв читати
Співробітники силових структур Білорусі готуються до чергової акції протесту

Білоруські ЗМІ повідомляють про підготовку співробітників силових структур до протестних акцій, які можуть відбутися в Мінську в неділю.

"На виїздах із багатьох населених пунктів у бік Мінська проводять операцію "фільтр". Наприклад, з Жодиного, Мікашевичів, Стовбців. Цікавляться тим, хто ви, куди і з якою метою прямуєте", – повідомляє портал TUT.BY з посиланням на читачів.

Також повідомляється, що з боку станції метро Могилевська в місто їдуть військові вантажівки.

Позбавлений акредитації Правозахисний центр "Весна" повідомив, що в неділю вранці в центр Мінська з боку мікрорайону Уруччя пройшли три спецмашини – водомети, 18 вантажівок і автозаків, кілька вантажівок, навантажених колючим дротом.

У низці телеграм-каналів повідомляється про плани провести чергову протестну акцію в центрі Мінська. Також надходять заклики до працівників промпідприємств виступити колонами для руху в центр столиці.

Тим часом у Мінську почався дощ.

Протестні акції у столиці і великих містах Білорусі тривають з 9 серпня, після президентських виборів, на яких за офіційними даними президент країни Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів виборців.

Силовий розгін протестних акцій 9-11 серпня супроводжувався жорсткими затриманнями із застосуванням водометів, світлошумових гранат, гумових куль. Було затримано близько 7 тис. осіб, сотні людей були госпіталізовані, офіційно підтверджено загибель однієї людини під час акції і ще двох – після їх проведення.

Минулої неділі в Мінську відбувся без ексцесів мирний мітинг, який спостерігачі назвали найбільшою протестною акцією в історії сучасної Білорусі. Біля стели "Мінськ-місто-герой", за оцінками ЗМІ, тоді зібралося понад 300 тис.осіб. МВС не давало оцінку кількості присутніх на цій акції. Протестувальники вимагали припинити насильство щодо мирних демонстрантів і висували політичні вимоги щодо проведення повторних виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА