14:55 23.08.2020

Влада Італії не розглядає нову ізоляцію як засіб боротьби з коронавірусом

1 хв читати
Влада Італії не розглядає нову ізоляцію як засіб боротьби з коронавірусом

Італійський уряд, незважаючи на стійке зростання нових випадків коронавірусу в країні, не має наміру вдаватися до нової ізоляції в ролі засобу боротьби з поширенням захворювання, заявив виданню "Стампа" міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца.

"У нас не буде нової ізоляції", – сказав він, зазначивши, що нинішню ситуацію не можна порівняти з лютим і березнем, коли відстеження заражень коронавірусом та ізоляція хворих були ускладнені.

"Я налаштований оптимістично, хоча і обережний. Наша національна система охорони здоров'я стала набагато сильнішою", – сказав міністр.

Водночас раніше в Міністерстві відзначали, що хоча загальнонаціональний карантин не присутній серед можливих варіантів реагування на ситуацію, проте обмежувальні заходи можуть вводити в окремих районах у разі зростання числа хворих там.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, всього в Італії діагностували 258 136 випадків коронавірусу. Померли 35 430 інфікованих, одужали 205 203 осіб.

Європейські ЗМІ відзначають, що в суботу італійські медичні служби зафіксували за добу 1071 хворого на коронавірус: число виявлених за добу випадків вперше перевалило за 1 тис. із того моменту, як влада в травні послабила заходи ізоляції. Однак, уточнюють ЗМІ, в Італії за добу реєструється менше випадків захворювання, ніж в Іспанії та Франції. Також в Італії відзначається невисока смертність інфікованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА