14:39 24.08.2020

Частина колони Маршу захисників України рушила до ОП, щоб вимагати звільнення Антоненка, Дугарь та Кузьменко, ніч активісти проведуть біля ОГПУ

2 хв читати
Частина колони Маршу захисників України рушила до ОП, щоб вимагати звільнення Антоненка, Дугарь та Кузьменко, ніч активісти проведуть біля ОГПУ

Кілька сотень учасників Маршу захисників України рушили з майдану Незалежності до Офісу президента, щоб вимагати звільнити з-під варти підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка, а також Юлію Кузьменко та Яну Дугарь, які перебувають під домашнім арештом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кілька сотень людей із числа учасників Маршу захисників України піднялися від майдану Незалежності вулицею Інститутською і прийшли до Офісу президента України. Біля входу на подвір’я ОП їх перевіряли правоохоронці.

Там вони проведуть акцію на підтримку Антоненка, який перебуває в СІЗО за підозрою в причетності до вбивства Шеремета. Учасники акції вимагають звільнити його зі слідчого ізолятора. Також вони вимагають звільнити з-під домашнього арешту інших підозрюваних у справі Шеремета: Яну Дугарь та Юлію Кузьменко.

У руках учасники акції тримають національну символіку, банери з гаслами Free Riff, Free Kuzmenko і Free Dugar. На чолі колони несуть банер "Муки невинних провокують повстання".

Люди скандують "Шукайте справжніх убивць", "Свободу політв'язням" і "Досить брехні".

"О 17:00 активісти попрямують до Офісу генерального прокурора і проведуть там ніч напередодні суду щодо зміни запобіжного заходу Антоненку", - сказав у коментарі агентству координатор ГО "Суспільство майбутнього" та один із членів ініціативи #FreeRiff Євген Карась.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

12 серпня Апеляційний суд Києва на засіданні залишив запобіжний захід для Антоненка без змін. "Андрія Антоненка залишили під вартою. Головуюча суддя Фрич", - повідомила спільнота Free Riff у соцмережі Facebook.

Як повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду, 12 серпня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на рішення слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 17 липня 2020 року, яким було задоволено клопотання начальника першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і "стосовно підозрюваного А." термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було продовжено до 14 вересня включно.

За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського райсуду від 17 липня було залишено без змін, апеляційну скаргу захисту - без задоволення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА