21:04 24.08.2020

Під Офісом генпрокурора пройшла акція з вимогою звільнити підозрюваних у справі про вбивство журналіста Шеремета

2 хв читати
Під Офісом генпрокурора пройшла акція з вимогою звільнити підозрюваних у справі про вбивство журналіста Шеремета

Біля Офісу генерального прокурора України відбулася акція з вимогою звільнення всіх підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

"Сьогодні, 24 серпня, о 16:20, в будівлю Офісу генерального прокурора прибули близько 50 представників різних громадських формувань з гаслами про звільнення з-під варти нібито незаконно утримуваних осіб, причетних до скоєння в 2016 році в місті Києві умисного вбивства Шеремета Павла. Нині велика частина учасників акції покинула місце проведення масового заходу. Однак, навпроти входу в будівлю ОГП, через дорогу, протестувальники встановили три імітаційні намети, у яких, нині, перебувають 25 осіб різної вікової групи і, попередньо, мають намір залишитися на місці до ранку 25 серпня", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Нацполіції в понеділок.

Учасники протестної акції вимагають звільнити з під варти музиканта Андрія Антоненка, який перебуває в СІЗО за підозрою в причетності до вбивства Шеремета. Учасники акції вимагають звільнити його зі слідчого ізолятора. Також учасники протесту вимагають звільнити з-під домашнього арешту інших підозрюваних у справі Шеремета: Яну Дугарь і Юлію Кузьменко.

Як повідомлялося, Вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство щодо підозрюваних було завершено 22 травня.

12 серпня Апеляційний суд Києва на засіданні залишив запобіжний захід для Антоненка без змін. "Андрія Антоненка залишили під вартою .... Головуюча суддя Фрич", - повідомляє спільнота "Free Riff" у соцмережі Facebook.

Як повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду 12 серпня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на рішення слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 17 липня 2020 року, яким було задоволено клопотання начальника першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і "стосовно підозрюваного А." Термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було продовжено до 14 вересня включно.

За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського райсуду від 17 липня було залишено без змін, апеляційну скаргу захисту - без задоволення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА