07:12 25.08.2020

США і Китай відзначили прогрес у реалізації торговельної угоди

2 хв читати
США і Китай відзначили прогрес у реалізації торговельної угоди

Прогрес у реалізації першої фази торговельної угоди між США і Китаєм відзначили торговий представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів Стівен Мнучін за підсумками телефонної розмови з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе, йдеться в повідомленні на сайті американського торговельного представництва.

"Обидві сторони бачать прогрес, і сповнені рішучості зробити кроки, необхідні для забезпечення успіху угоди", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході "регулярної телефонної бесіди" були порушені питання, що стосуються кроків Китаю "щодо здійснення передбачених угодою структурних змін".

Вони припускають "значніший захист прав інтелектуальної власності, усунуть перешкоди для американських компаній в сфері фінансових послуг і сільського господарства, а також припинять примусову передачу технологій".

Сторони також обговорили "значне збільшення закупівель американської продукції Китаєм, а також подальші дії, необхідні для реалізації угоди", зазначила американська сторона.

Зі свого боку, Міністерство комерції КНР повідомило, що під час бесіди відбувся "конструктивний діалог з питань зміцнення координації макроекономічної політики двох країн, реалізації першого етапу торговельно-економічної угоди між США і Китаєм".

"Сторони домовилися створити умови і атмосферу для продовження реалізації першого етапу торговельно-економічної угоди", - наголошує Мінкомерції.

Водночас, напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає за певних умов припинення економічного співробітництва з Китаєм.

"Якщо вони не будуть поводитися з нами правильно, я, звичайно, зроблю це", - сказав він в інтерв'ю телеканалу Fox News у відповідь на запитання ведучого, чи може бути допущено відокремлення американської економіки від китайської.

"Не було країни, яка обібрала б нас більше, ніж Китай. Ми втрачаємо мільярди, сотні мільярдів доларів. Ми нічого не отримуємо з Китаю. Так, ми отримуємо деякі товари, які могли б виробляти самі (...) Але ми тільки і робимо, що втрачаємо гроші".

Першу фазу торговельної угоди було підписано США і Китаєм в січні поточного року. Відповідно до домовленостей, Китай значно розширить закупівлі американської продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА