07:21 25.08.2020

TikTok офіційно подала позов проти указу Трампа, щодо заборони використання цієї соцмережі на території США

2 хв читати
TikTok офіційно подала позов проти указу Трампа, щодо заборони використання цієї соцмережі на території США

Китайська соціальна мережа TikTok офіційно подала позов проти виконавчого указу президента США Дональда Трампа, яким передбачається заборона її використання на території країни, якщо вона не буде продана американській компанії, повідомили в ніч на вівторок китайські ЗМІ.

"Нам нелегко подавати в суд на уряд, але у нас немає іншого вибору, крім як діяти, щоб захистити наші права, а також права наших спільнот і співробітників", - йдеться в поширеному TikTok прес-релізі.

Згідно з указом Трампа, підписаним 6 серпня, після закінчення 45 днів після дати його опублікування будуть заборонені будь-які угоди будь-якої особи або щодо будь-якого майна, що перебуває під юрисдикцією Сполучених Штатів, з компанією ByteDance Ltd., яка є власником TikTok.

Наступний указ Трампа дав компанії 90 днів для завершення угоди.

У первісному указі йшлося, що TikTok є загрозою для економіки і національної безпеки США. Американські чиновники побоюються, що китайський уряд отримає доступ до даних користувачів TikTok, включно з громадянами США. Компанія ж стверджує, що ніколи не передає подібні дані владі.

Американська Microsoft Corp. повідомляла, що веде переговори про покупку американського бізнесу TikTok. Крім того, стосовно покупки компанії зацікавилися ще, як мінімум, дві компанії - Twitter Inc. () і Oracle Corp.

Microsoft планує завершити переговори, які також стосуються операцій TikTok в Австралії, Канаді та Новій Зеландії, до середини вересня. Втім, компанія зазначає, що немає гарантій, що угода відбудеться.

Ситуація з TikTok привела до подальшого посилення напруженості у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА