10:51 25.08.2020

У Каліфорнії палають найбільші за останні роки природні пожежі, є жертви

2 хв читати
У Каліфорнії палають найбільші за останні роки природні пожежі, є жертви

Губернатор Каліфорнії (штат США) Гевін Ньюсом назвав історичним сезон природних пожеж 2020 року, за тиждень осередки загорянь охопили в штаті територію в більше ніж 4,8 тис. кв. км, повідомляє у вівторок інтернет-видання Huffington Post.

Ньюсом повідомив, що загалом у штаті цього року понад 5,6 тис. кв. км угідь постраждали від пожеж, тоді як минулого року осередки загоряння охопили понад 226 кв. км, а за останні п'ять років середня площа постраждалих від пожеж земель становила приблизно 1,8 тис. кв. км на рік.

Станом на понеділок два великі осередки займання в Північній Каліфорнії - в округах Напа і Санта-Клара - охопили близько 1,3 тис. кв. км. Отже, ці пожежі стали найбільшими в історії штату.

За даними влади штату, пожежі забрали життя вже семи осіб. Полум'ям зруйновано близько 1,2 тис. домогосподарств.

Як повідомляє пожежна служба Каліфорнії, понад 170 тис. жителів штату були змушені залишити свої будинки. Влада штату надала притулок 2,2 тис. каліфорнійцям. Майже 1,5 тис. розмістили в готелях, інших - в житлі готельного типу.

При цьому губернатор відзначив "безумовний" прогрес у ліквідації осередків займання і похвалив "пожежних, які роблять неймовірне, працюючи на передовій".

За його словами, пожежі в окрузі Напа стримано на 22%, а в окрузі Санта-Клара - на 10%. Наразі з 600 осередками загоряння борються приблизно 14 тис. співробітників пожежної служби.

У неділю для боротьби з десятками лісових пожеж до Каліфорнії прибули пожежні розрахунки з усього Заходу США, військові літаки і війська національної гвардії.

За словами Ньюсома, нині влада штату намагається вирішити, у який спосіб безпечно розмістити постраждалих від пожеж жителів у розпал пандемії коронавірусу COVID-19.

"Ми ведемо боротьбу з цією пандемією й одночасно боремося з цими історичними пожежами у всій Каліфорнії", - сказав Ньюсом.

Він наполегливо рекомендував носити захисні маски, оскільки вони захищають не тільки від зараження коронавірусом, а й від забрудненого повітря.

Кількість випадків коронавірусу в Каліфорнії продовжує зростати. Так, у середньому щодобовий приріст становить приблизно 5,8 тис. заражень, причому щодня фіксують близько 128 випадків смерті інфікованих.

У 2017 році пожежі, що спалахнули в каліфорнійському окрузі Сонома, забрали життя 44 людей, а в 2018 році більше ніж 80 людей загинули внаслідок пожеж у місті Парадайз округу Б'ютт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА