07:21 26.08.2020

У США все менше випадків зараження COVID-19, фахівці вважають, що це - результат носіння масок

2 хв читати
У США все менше випадків зараження COVID-19, фахівці вважають, що це - результат носіння масок

Кількість американців, у яких виявляють зараження коронавірусом, зменшується з кожним днем, і це може бути пов'язано з систематичним носінням захисних масок, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на дані Університету Джонса Гопкінса.

Останнім часом щодня в США виявляється близько 43 тис. заражених коронавірусом уперше, ця кількість на 21% нижче в порівнянні з початком серпня. "Не дивлячись на те, що США, Індія і Бразилія все ще лідирують за кількістю нових випадків зараження в світі, ця тенденція до зниження (кількості заражених - ІФ) обнадіює", - наголошує агентство. Відсоток тестів, які показують позитивний результат, також знизився з 7,3% до 6,1%. Однак кількість тестувань на добу також знизилася, зазначає агентство.

У деяких штатах ситуація значно покращилася. Наприклад, в Арізоні у вівторок повідомили про 859 нових випадків зараження, тоді як у кінці червня йшлося про 5,5 тис. хворих на добу. На початку липня понад 2 тис. людей госпіталізували за добу із симптомами вірусу, а цього тижня ця кількість менше 1 тис.

У Флориді повідомили у вівторок про 2,6 тис. нових випадків зараження, в той час як на початку літа за добу вірус виявляли у 10 тис. людей.

За словами доктора Моніки Ганді, фахівця з інфекційних захворювань з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, причиною цього може бути свідомість американців, які тепер розуміють, як передається вірус і все частіше носять маски, а також через підвищення загального імунітету до коронавірусу.

Експерт з Колумбійського університету Джефрі Шаман заявив агентству, що скептично ставиться до того, що поширення зараження знизилося через зростання імунітету, але він погоджується, що поведінка американців змінилася, і саме це могло вплинути на зниження темпів зараження COVID-19.

Агентство зазначає, що, незважаючи на те, що темпи поширення вірусу знижуються, смертність від нього не падає. Щодня в США фіксують близько 1 тис. смертей, пов'язаних з COVID-19. На початку серпня за добу в середньому вмирала 1051 людина, а за останні два тижні кількість знизилася до 965, але вона все одно залишається досить високою, зазначає агентство.

Проте, AP наголошує на тому, що поки невідомо, як складеться ситуація в США надалі, після відкриття освітніх установ і початку нового навчального року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА