10:19 26.08.2020

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживань у Національній академії аграрних наук України

2 хв читати
Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживань у Національній академії аграрних наук України

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Національної академії аграрних наук України (НААН) (ч. 2 ст. 364 КК України) на підставі результатів проведеного Рахунковою палатою аудиту ефективності використання установою коштів держбюджету та управління об'єктами держвласності.

Згідно з повідомленням на сайті Офісу генпрокурора, відповідно до звіту Рахункової палати, до початку 2020 року в постійному користуванні НААН перебувало 465 тис. га землі, але до Державного земельного кадастру внесено відомості лише про 320 тис. га, або 69%. Даних про решту 145 тис. га земель немає. Реєстрація права постійного користування земельними ділянками також здійснена частково.

Крім того, зазначено, що в користуванні державних підприємств академії перебуває 336 тис. га сільськогосподарських угідь. Врожайність основних культур на цих підприємствах значно нижча, ніж у середньому в Україні. Через це у 2018 році недоотримано майже 1,5 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції, в 2019 році - 1,3 млрд грн. При цьому під час урожаїв не враховувалася ситуація на ринку, що спричинило недоотримання ще 883 млн грн виручки.

За висновками Рахункової палати, окремі управлінські рішення НААН та її суб'єктів господарювання, що використовують земельні ділянки державної власності, призводять до фактичної втрати державою таких об'єктів і містять корупційні ризики.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюватиме головне слідче управління Національної поліції України.

Офіс генпрокурора також доручив регіональним прокуратурам активізувати досудове розслідування в інших раніше розпочатих кримінальних провадженнях за фактами можливих протиправних дій посадових осіб структурних підрозділів НААН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА