11:06 26.08.2020

Розслідують кримінальну справу про 9 млрд грн у фондах фінансування будівництва "Аркади"

2 хв читати
Розслідують кримінальну справу про 9 млрд грн у фондах фінансування будівництва "Аркади"

 Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку "Аркада"(Київ), повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Відкрито кримінальне провадження стосовно 9 млрд грн коштів, зібраних у банку "Аркада", які ми зараз перевіряємо, які там були порушення", - сказав він на прес-конференції в середу.

Аваков вважає, що питання банку "Аркада" буде вирішено і вкладники не постраждають ні за фінансовою, ні за інвестиційно-будівельною лінією.

"Якщо під час слідства буде встановлено, що були зловживання, була задіяна злочинна схема розкрадання коштів, а справа ведеться за ст. 191 і 364 Кримінального кодексу України, вважаю, що винні особи в будь-якому разі мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив глава Служби безпеки України Іван Баканов.

За словами мера Києва Віталія Кличка, забудовник відмовився від допомоги міста у створенні соціальної інфраструктури і нічого не зробив протягом останніх трьох років.

"Це шахрайство стосовно інвесторів і кримінал. Забудовник зібрав з інвесторів загалом понад 13 млрд грн. Куди ці гроші поділися?", - додав Кличко.

Як повідомлялося, НБУ 25 серпня відніс банк до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менш ніж до третини мінімального встановленого рівня.

АКБ "Аркада" створено в 1993 році. Власником істотної участі банку згідно з даними НБУ станом на 1 червня 2020 року є Костянтин Паливода (загальна участь 74,797%).

За даними Нацбанку, на 1 липня 2020 року за розміром загальних активів банк "Аркада" посідав 45-те місце (1,902 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА