19:13 26.08.2020

У Чернівцях міськрада скасувала низку заборон для "червоної зони": дозволено роботу транспорту, ринків, дитячих садків та шкіл

2 хв читати
У Чернівцях міськрада скасувала низку заборон для "червоної зони": дозволено роботу транспорту, ринків, дитячих садків та шкіл

Депутати міської ради м. Чернівців підтримали дозвіл роботи громадського транспорту, ринків, торговельних центрів, кінотеатрів, спорткомплексів, закладів громадського харчування, а також шкіл і дитячих садків, незважаючи на віднесення міста до "червоної" зоні епідемічної небезпеки.

"25 серпня на позачерговій сесії Чернівецької міської депутати 31 голосом "за" підтримали проект рішення про епідемічну ситуацію в Чернівцях. Згідно з документом дозволяється: робота громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, суб'єктів господарювання (ринків, побутових послуг, торгівлі, торговельних комплексів, кінотеатрів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, залів, секцій тощо)", - повідомляється на сайті міськради.

Роботу закладів громадського харчування дозволено за умови присутності в залі не більше ніж 20 осіб, але щонайменше 10 кв. м залу на одну людину.

Дозволено також роботу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Водночас заборонено: роботу розважальних закладів, зон у межах торговельних центрів, проведення масових заходів із кількістю учасників понад 20 осіб у закритому приміщенні. "Також міськрада рекомендувала органам Національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб'єктів господарювання, які діятимуть відповідно до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Депутати також звернулася до Міністерства інфраструктури України про недопущення скасування зупинок поїздів далекого прямування.

Відповідне рішення вже підписав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Чернівці, а також Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області, до "червоної" зони на позачерговому засіданні 20 серпня. Нове епідемічне зонування набуло чинності з 24 серпня.

Як повідомлялося, в "червоній" зоні заборонено роботу громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів, посадку в міжобласний транспорт (висадка дозволена). Перетин таких районів можливий тільки особистим транспортом до п'яти осіб в автомобілі (не рахуючи дітей до 14 років).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА