07:39 27.08.2020

Зеленський поінформував заступника держсекретаря США Бігана про переговори щодо закінчення війни на Донбасі

2 хв читати
Зеленський поінформував заступника держсекретаря США Бігана про переговори щодо закінчення війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту на Дніпропетровщину зустрівся з заступником держсекретаря США Стівеном Біганом, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Володимир Зеленський детально поінформував про стан перемовин щодо закінчення війни на Донбасі і просування до миру в мінському і нормандському форматах. Заступник держсекретаря США назвав великим досягненням збереження всеосяжного і повного режиму припинення вогню впродовж 31 дня", - йдеться в повідомленні ОП у ніч на четвер.

Також Зеленський порушив питання двостороннього співробітництва України та США, зокрема щодо фінансової і військової підтримки. Біган нагадав, що США є стратегічним партнером України, і наголосив, що Україна має двопартійну підтримку.

Крім того, сторони обговорили стратегію дій держав в умовах пандемії. Глава української держави зазначив, що країнам необхідно співпрацювати, щоб якомога швидше повернутися до нормального життя і відновити роботу всіх галузей економіки.

Зі свого боку, Біган високо оцінив позицію України щодо невтручання в американські вибори.

Також сторони обмінялися думками щодо подій в Білорусі, дійшовши угоди, що ситуація вимагає стабілізації і мирного врегулювання.

Також, Зеленський і Біган відвідали ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Підприємство є одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні. Воно спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки зі звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА