07:47 27.08.2020

Посли країн ЄС закликали офіційний Мінськ припинити переслідування за політичними мотивами

2 хв читати
Посли країн ЄС закликали офіційний Мінськ припинити переслідування за політичними мотивами

Глава представництва ЄС в Білорусі Дірк Шубель і посли країн ЄС закликали офіційний Мінськ припинити залякування і переслідування з політичних мотивів.

"Укотре ми закликаємо чинну владу Білорусі забезпечити верховенство права відповідно до своїх конституційних і міжнародних зобов'язань. Право народу Білорусі на мирний і безпечний протест має бути гарантовано. Залякування і переслідування з політичних мотивів має припинитися", - йдеться в заяві глав європейських дипмісій в Мінську, опублікованому представництвом ЄС.

У представництві також зазначили, що дипломати "висловлюють підтримку білорусам, які були піддані довільним арештам і стали жертвами зловживань і насильства за останні тижні і місяці, оскільки вони діяли і протестували мирно проти порушень їх фундаментальних прав".

"Повне і прозоре розслідування (випадків застосування насильства з боку правоохоронних органів - ІФ) - ключ до мирного вирішення кризи в Білорусі", - зазначили в дипмісії.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

Всього в ході акцій протесту були затримані близько 7 тис. людей. За інформацією білоруської влади, загинуло троє людей, ООН заявляє про загибель чотирьох. Дотепер до не відомо про порушення кримінальних справ стосовно працівників правоохоронних органів, які застосували надмірне насильство під час затримань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА