07:53 27.08.2020

Комісар ЄС з торгівлі пішов у відставку через порушення коронавірусного режиму

2 хв читати
Комісар ЄС з торгівлі пішов у відставку через порушення коронавірусного режиму

Комісар ЄС з торгівлі Філ Хоган пішов у відставку через політичний скандал, пов'язаний з порушенням коронавірусного режиму Ірландії, повідомили в середу журналістам джерела в Брюсселі.

Раніше вдень представник Єврокомісії Дана Спінант, сказала, що глава виконавчої колегії ЄС Урсула фон дер Ляєн "зробить висновки, коли закінчить вивчення і оцінку змісту доповіді" Хогана про його поїздку в Ірландію.

Хоган недавно був присутнім на вечері гольф-компанії в готелі на заході Ірландії серед приблизно 80 гостей. Це є грубим порушенням введених ірландським урядом обмежень у зв'язку з коронавірусом.

Міністр сільського господарства Ірландії Дара Каллірі подала у відставку через участь у цьому багатолюдному заході всього через п'ять тижнів після вступу на посаду. Хоган тільки публічно вибачився, але наголосив, що припускав дотримання організаторами вечері всіх правил.

"Я ні для кого не представляв небезпеки", - заявив комісар ЄС, повідомивши у своє виправдання, що у нього недавно був негативний тест на коронавірус.

Уряд Ірландії, громадянином якої є єврочиновник Хоган, дистанціювався від нього. Прем'єр-міністр Майкл Мартін та інші політики оголосили, що Хоган явно порушив заходи боротьби з пандемією.

Міністерство охорони здоров'я в Дубліні однозначно відкинуло його виправдання: тест не може виявляти кожне зараження. Крім того, Бельгія, звідки приїжджав Хоган в Ірландію, не належить до європейського списку повністю безпечних в плані пандемії країн, тому він в будь-якому випадку повинен був два тижні дотримуватися карантину.

Його відставка змушує главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн зробити перестановки в своєму кабінеті. І немає жодних гарантій, що призначенець Дубліна на заміну Хогана отримає той самий торговий портфель. Це потенційно послабить руку Ірландії в переговорах з Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА