19:33 27.08.2020

На конкурс з відбору члена НКРЕКП допущені 15 претендентів, ще у двох запросили додаткову інформацію

2 хв читати
На конкурс з відбору члена НКРЕКП допущені 15 претендентів, ще у двох запросили додаткову інформацію

На конкурс з відбору кандидатів на посаду членів Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), допущені 15 із 17 претендентів, ще у двох буде запрошено додаткову інформацію, необхідну для прийняття рішення про допуск.

"Вітаю всіх, хто був допущений до наступного етапу, і нагадую, що конкурсна комісія чекає протягом двох днів, до кінця понеділка, додаткову інформацію від Олександра Чайки і Андрія Гунька щодо їх досвіду роботи в енергетиці та ЖКГ і керівного досвіду", - сказав голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду члена НКРЕКП Олексій Рябчин на засіданні в четвер.

"Ми не закриваємо засідання, продовжимо його у вівторок", - додав Рябчин.

До конкурсу, зокрема, допущені екс-перший заступник міністра енергетики та захисту довкілля Віталій Шубін, віце-президент Energy Club Валерій Безус, начальник департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерій Людмирський, екс-член НКРЕКП Руслан Машляковський, екс-глава ДП "НЕК "Укренерго" Костянтин Ущаповський, глава громадської спілки "Енергетичний Союз" Ольга Тагієва.

Крім того, до конкурсу допущені Світлана Терещенко та Галина Руденко, що займають керівні посади в НКРЕКП, а також Ірина Рожанська, яка раніше працювала в регуляторі.

Також на посаду члена НКРЕКП претендують Віталій Лазаренко, заступник гендиректора - головний інженер Кременчуцької ТЕЦ і Олександр Кошкодеря, заступник гендиректора з охорони праці та капітального будівництва цієї ТЕЦ.

Крім того, до наступного етапу допущені Владислав Сагір, який раніше працював в ПАТ "Центренерго", Андрій Борисенко, який раніше працював у декількох обленерго і НЕК "Укренерго", Антон Мягков, який працював у Фонді держмайна, низці обленерго і НЕК "Укренерго", Олег Поліщук, який працював як в НАЕК "Енергоатом", так і в ДП "Енергоринок".

Андрій Гунько, який раніше працював, зокрема, в Держенергоефективності, і Олександр Чайка, нині є ФОП, а раніше працював, зокрема, в НАК "Нафтогаз", за рішенням комісії повинні надати додаткову інформацію про наявність керівного досвіду.

Як повідомлялося, на конкурс з відбору кандидатів на посаду членів НКРЕКП надійшло 17 заявок. Конкурс з відбору кандидатів був оголошений 9 липня, прийом документів тривав до 25 серпня включно.

1 липня президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року. Згідно з указом №258, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової.

Кабінет міністрів у кінці червня 2020 розпорядився створити конкурсну комісію з відбору кандидатів на посади членів НКРЕКП, в яку увійшли радник в.о. міністра енергетики Сергій Чех, колишній член НКРЕ Юрій Андрійчук, екс-глава "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, експерт "Проекту енергетичної безпеки" USAID і екс-секретар конкурсної комісії НКРЕКП Світлана Голікова, колишній заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА