19:46 27.08.2020

ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який вимагав $100 тис. у представника банку за закриття фальшивого кримінального провадження

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який вимагав $100 тис. у представника банку за закриття фальшивого кримінального провадження

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у м. Києві повідомили про підозру старшому оперуповноваженому ГУ Контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України (СБУ) у вимаганні та отриманні $100 тис. від представника банку.

Раніше слідчі під час отримання неправомірної вигоди затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Києва, повідомляє прес-служба ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами представника одного з банків міста Києва. Для цього вони склали завідомо неправдиву заяву про вчинення злочину працівниками цього банку від імені третьої особи та подали її до Печерського УП ГУ Нацполіції в Києві. Відповідно до неї до ЄРДР було внесено відомості про вчинення злочину", - йдеться в повідомленні.

У подальшому правоохоронці склали неправдивий протокол допиту потерпілого від імені третьої особи та долучили його до матеріалів кримінального провадження. Пізніше прокурор допитав представника банку та висунув йому вимогу надати $100 тис.

"За ці кошти прокурор обіцяв закрити кримінальне провадження, забезпечити подальше "кришування" банку від реєстрації стосовно нього кримінальних провадження всіма правоохоронними органами міста Києва. Також у разі одержання хабара він гарантував, що ЗМІ не отримають інформації про нібито незаконну діяльність банку та членів його правління, а також повідомити так званого замовника реєстрації вказаного кримінального провадження", - повідомляють правоохоронці.

4 червня 2020 року прокурора затримали під час одержання від представника банку грошових коштів у розмірі $100 тис. Гроші було вилучено.

Співробітнику СБУ за підсумками розслідування повідомлено про підозру в складанні завідомо неправдивого офіційного документа, завідомо неправдивому повідомленні про злочин та штучному створенні доказів обвинувачення, вчиненому з корисливих мотивів, закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах.

Прокурора ж підозрюють у пособництві в складанні завідомо неправдивого документа та завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а також у закінченому замаху на заволодіння чужим майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА