08:02 28.08.2020

Зеленський подякував поліцейським за швидкий результат у зв'язку із затриманням підозрюваних у розстрілі автобуса на Харківщині

2 хв читати
Зеленський подякував поліцейським за швидкий результат у зв'язку із затриманням підозрюваних у розстрілі автобуса на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський подякував співробітникам правоохоронних органів за швидкий результат із затриманням підозрюваних у розстрілі автобуса на трасі Київ-Харків.

"Дякую поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних у стрільбі на Харківщині, де група озброєних молодиків напала на автобус. Така ефективність повинна стати нормою", - написав Зеленський у своєму офіційному телеграм-каналі в четвер увечері.

Глава української держави зазначив, що українське суспільство має пам'ятати, що в країні є поліція і закон.

"По-перше, суспільство має згадати, що в державі є поліція і є Закон. А громадянин - отримати відчуття захищеності. Ні приналежність до певних політичних сил, ні прихильність різним ідеологіям, віросповідання, погляди, якщо це не заборонено законодавством, не повинні бути виправданням злочинів", - наголосив Зеленський.

На його думку, українські правоохоронці не повинні допустити перестрілок на вулицях.

"Безліч правоохоронних органів зосередили увагу на економічних і корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива, але ми не повинні допустити повернення до "лихих 90-х" із зухвалими розбірками на вулицях. Тому гучні слова повинні нарешті перетворюватися на результат, а винні - отримувати реальне покарання", - підсумував президент України.

Як повідомлялося, в четвер увечері поблизу Люботина на автодорозі невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes, в якому перебували представники громадської організації "За життя", і змусили його зупинитися. Після цього з Mercedes'а вийшли кілька людей, обстріляли мікроавтобус з травматичної зброї і зникли на своєму автомобілі.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, група нападників на мікроавтобус з членами громадської організації "Патріоти - За життя" була затримана в Красноградському районі Харківської області.

Він уточнив, що в результаті нападу однією зі сторін були нанесені поранення з травматичної зброї двом громадянам. Ще один громадянин отримав черепно-мозкову травму. Інформація про загибель когось із учасників протистояння не відповідає дійсності.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ч. 15 п. 1,7,12 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА