13:38 28.08.2020

В Умані вночі сталося зіткнення між місцевими жителями і хасидами, постраждалих немає

2 хв читати
В Умані вночі сталося зіткнення між місцевими жителями і хасидами, постраждалих немає

Зіткнення між жителями м. Умані Черкаської області та удейськими паломниками сталося в місті в ніч на 28 серпня, в поліції повідомляють про відсутність потерпілих.

"За попередньою інформацією власних джерел, місцеве населення не впускало паломників у місто... представник Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана пояснив, що конфлікт пов'язаний із грошима", - написало видання "Суспільне" з посиланням на власні джерела в п'ятницю.

За словами представника фонду, через конфлікт ніхто не постраждав.

За даними видання, біля будинку, в якому проживають місцеві жителі, хасиди почали будувати синагогу, проте через будівництво в будинку почали з'являтися тріщини. За словами представника, хасиди дали гроші на ремонт, але мешканці будинку попросили ще грошей. "Вони хочуть, щоб хасиди викупили їхній будинок за $1 млн, погрожуючи, що лише так вдасться залагодити конфлікт. Представник фонду говорить - ця сума завелика", - йдеться в повідомленні.

За словами представника Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана, місцеві зняли відео, щоб спровокувати конфлікт.

Депутат Уманської районної ради Сергій Алексєєв також оприлюднив відео з місця події.

У прес-службі поліції Черкаської області агентству "Інтерфакс-Україна" розповіли, що за фактом цього конфлікту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу (умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, а також обмеження прав громадян за ознаками політичних та інших переконань, поєднинх із насильством). Постраждалих і затриманих унаслідок зіткнення немає, з'ясовуються всі обставини.

За даними правоохоронців, інформація про конфлікт між місцевими жителями і хасидами надійшла близько 23:00 у четвер: уманчани не впускали паломників до будівлі, аргументуючи небезпекою поширення коронавірусу, також в основі конфлікту є бізнес-інтереси.

У свою чергу Фонд імені рабі Нахмана направив звернення уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій і закликав омбудсмена втрутитися в ситуацію, що склалася з хасидами з Ізраїлю в аеропортах України під час перетину кордону 25-27 серпня 2020 року.

Як повідомляється на сайті Об'єднаної єврейської громади України, представники фонду написали у зверненні, що паломники, які перебувають в Одесі, були змушені провести ніч в аеропорту без їжі та води, без можливості задовольнити потреби. Їм не повідомили причин, з яких їх утримують в аеропорту. Окрім цього, паломникам забороняють користуватися засобами зв'язку.

У фонді стверджують, що подібна ситуація спостерігається в аеропортах "Бориспіль" і "Запоріжжя".

Як повідомлялося, обмеження на в'їзд іноземців на територію Україну набуло чинності з 00:00 28 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА