08:10 29.08.2020

Рішення КСУ про неконституційність призначення Ситника директором НАБУ є політично мотивованим

2 хв читати
Рішення КСУ про неконституційність призначення Ситника директором НАБУ є політично мотивованим

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) відреагували на рішення Конституційного суду (КСУ) про неконституційність призначення Артема Ситника директором Бюро, назвавши його політично мотивованим і наголосивши на відсутності юрпідстав для негайного звільнення Ситника.

"Прийнято в рекордно короткі терміни, незабаром після оприлюднення так званих "плівок ОАСК", на яких задокументовано розмови про "кероване правосуддя в Україні", зокрема і щодо прийняття рішень Конституційним судом України ..., це рішення є черговим кроком на шляху знищення інституційної незалежності Національного бюро", - сказано в повідомленні на сторінці НАБУ в Фейсбуці в п'ятницю ввечері.

Крім того, в Бюро зазначили, що незадовго до того КСУ позбавив НАБУ права через суд анулювати незаконні оборудки державних підприємств і "фактично звільнив топчиновників від кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яку розслідували детективи НАБУ".

"На черзі розгляд суддями КСУ подання нардепів про нібито неконституційність створення Національного бюро. Ініціаторами цих звернень, а також законопроектів, що за останні 5 років тією чи іншою мірою мали на меті послабити здатність НАБУ розслідувати топ-корупцію, виступали фігуранти розслідувань НАБУ, зокрема й ті, які вже мають статус підозрюваних або опинилися на лаві підсудних", - уточнили в НАБУ.

Також у Бюро зазначили відсутність у переліку підстав для негайного звільнення з посади директора НАБУ Закону України "Про НАБУ" рішення КСУ як такого.

"Зауважимо, що незважаючи на визнання КСУ указу президента про призначення Артема Ситника директором НАБУ неконституційним, воно не передбачає його автоматичного звільнення. Закон України "Про НАБУ" містить вичерпний перелік підстав звільнення директора Національного бюро з посади, рішення Конституційного суду серед них немає", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що КСУ оприлюднив рішення про неконституційність указу від 16 квітня 2015 року про призначення Ситника директором НАБУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА