11:42 29.08.2020

Зеленський: ми не повинні забувати наших героїв і всіх тих, через кого вони загинули в "Іловайському котлі"

2 хв читати
Зеленський: ми не повинні забувати наших героїв і всіх тих, через кого вони загинули в "Іловайському котлі"

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що держава і суспільство повинні пам'ятати всіх українських героїв, що загинули внаслідок Іловайської трагедії, а правоохоронці повинні з'ясувати правду, якою б гіркою вона не була.

"Цього дня сталася Іловайська трагедія, "Іловайський котел". Ми не повинні забувати цей день, не повинні забувати кожне ім'я, прізвище, які сьогодні звучали. Сьогодні 40 хвилин ми оголошували прізвища, імена та по батькові наших хлопців. На жаль, ми не можемо скоротити цей час, але ми можемо, як держава, зробити все, щоб цей час не збільшувався взагалі. Тому слава нашим героям, нашим хлопцям, слава тим, хто сьогодні на фронті захищає Україну від російської агресії", – заявив він у суботу в Києві після церемонії з нагоди Дня пам'яті Захисників України.

Зеленський наголосив, що не можна забувати і всіх тих, через кого загинули українські воїни в "Іловайському котлі", а правоохоронні органи, хоч би якою гіркою була правда, мають показати результати розслідування.

"Я знаю, що створено в Генеральній прокуратурі департамент війни, саме для того, щоб розслідувати такі гучні, на жаль, криваві справи. Сподіватимемося, що вони будуть в цьому напрямку йти вперед", – вказав він.

Зеленський зазначив, що навряд чи така рана на тілі історії України і на серці родичів усіх загиблих коли-небудь затягнеться.

"Українська влада повинна робити все, щоб кожне ім'я ніхто не забув. І щороку розповідали не тільки дітям загиблих, батькам, які втратили своїх дітей, а щоб ми розповідали щодня, що такі трагедії в Україні були, і такі герої були. Мені здається, що це наш головний обов'язок – нести через історію України історію наших героїв", – вважає він.

День пам'яті Захисників України, загиблих у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни заснував президент України Володимир Зеленський. Указ було підписано 23 серпня 2019 року.

Очевидно, що дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію 2014 року, коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними українських правоохоронців, унаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб, 429 були поранені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА