18:44 29.08.2020

ЗС України восени мають намір скоротити кількість призовників

2 хв читати
ЗС України восени мають намір скоротити кількість призовників

Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) має намір восени 2020 року скоротити кількість призовників на строкову військову службу, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці в Фейсбуці.

"З початку року залучено до військової служби за контрактом у Збройних Силах України 25 тис. осіб (з них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість порушити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету міністрів України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нині в генштабі триває робота з якісного укомплектування ЗСУ рядовими і сержантами, спрямована на збільшення військовослужбовців військової служби за контрактом. Зокрема, вживаються заходи щодо вдосконалення порядку проходження військової служби зазначеної категорії військовослужбовців.

"У військових комісаріатах, які поступово перетворюються на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, триває вдосконалення з організації відбору кандидатів для прийому на військову службу за контрактом. Проведення зазначеної роботи позитивно впливає на кількість громадян, які надходять на військову службу за контрактом і що пов'язують свою подальшу долю зі службою у складі Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачено вдосконалення нормативно-правових актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення кар'єрного зростання військовослужбовців і підвищення рівня матеріального (грошового) забезпечення військовослужбовців (з початку 2021 року за збільшення обсягів видатків з фонду грошового забезпечення за запитом Міноборони України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА