12:42 30.08.2020

Під час суботніх акцій протесту в Білорусі затримано близько 30 осіб

2 хв читати
Під час суботніх акцій протесту в Білорусі затримано близько 30 осіб

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило про затримання 29 осіб під час акцій протесту, які минулої суботи відбулися в 24 населених пунктах країни.

"Загалом по республіці в результаті проведених розглядів органи внутрішніх справ задокументували 35 порушень законодавства про масові заходи, до розгляду в суді справ з адміністративних порушень затримано 29 осіб", – йдеться в повідомленні МВС.

Протестні акції проходили на території 24 населених пунктів країни, повідомило відомство.

"Із 15:40 на площі Перемоги розпочався так званий гранд-парад жіночих миротворчих сил, який завершився о 20:00 після неодноразових попереджень співробітників міліції. Участь у цьому заході взяли близько 4 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

У МВС також зазначили, що в Мінську напередодні з 14:45 до 14:55 міськими вулицями проїхали близько 200 мотоциклістів, а з 17:10 до 19:30 - приблизно 100 велосипедистів.

Загалом у республіці в суботу "зафіксовано 42 осередки політичної активності громадян, в яких брали участь понад 8 500 осіб (з урахуванням протестних акцій - ІФ)".

"Заходи на підтримку миру, безпеки і спокою відбулися в Мінську, а також Вітебській, Гомельській і Мінській областях", - йдеться в повідомленні.

МВС вжило необхідних заходів із підтримання порядку та гарантування безпеки проведення суспільно-політичних масових заходів, наголошується в публікації.

У Білорусі третій тиждень тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулись 9 серпня. Переможцем оголосили нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Наймасовіші акції відбулися 16 і 23 серпня. Загалом у ході акцій протесту було затримано близько 7 тис. осіб. До теперішнього часу велика частина затриманих звільнена.

Під час акцій протесту є загиблі, проте їхня кількість різниться. 25 серпня основний опонент Лукашенка Світлана Тихановська повідомила, що загинули щонайменше шість осіб. Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявляло про загибель чотирьох осіб на акціях протесту в Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА