19:37 30.08.2020

В Івано-Франківську транспорт працюватиме як і раніше, мер називає віднесення міста до "червоної" зоні політично мотивованим

2 хв читати
В Івано-Франківську транспорт працюватиме як і раніше, мер називає віднесення міста до "червоної" зоні політично мотивованим

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків критикує рішення Державної комісії з надзвичайних ситуацій і техніко-екологічної безпеки, яким місто було віднесено до "червоної" зоні епідемічної небезпеки і називає більшість критеріїв, за якими було прийнято таке рішення, суб'єктивним.

"Сьогодні потрапляння Франківська в "червону" зону є політичним рішенням, політично мотивованим рішенням і покликане розбурхувати ситуацію в регіонах. Тому звертаюся до франківців: не мовчати, діяти законними методами, для нас дуже важливо сьогодні показати свою позицію", - сказав Марцинків у своєму відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook у неділю.

Він також повідомив про прийняте рішення забезпечити роботу громадського транспорту в місті в умовах посиленого карантину. "Громадський транспорт буде працювати, комунальний і приватний, в умовах спецперевезень ... Громадський комунальний і некомунальний приватний транспорт діятиме в режимі звичайних маршрутів, але з табличкою "спецперевезення". Таке рішення сьогодні прийнято", - сказав він.

Мер назвав неправильним, коли органи місцевого самоврядування дізнаються про віднесення міста до "червоної" зоні "з соціальних мереж і сайтів наших центральних ЗМІ".

"Вважаю також, що більшість критеріїв - адже вчора вкотре переглянули критерії, за якими вводять "червону" зону або "помаранчеву" - вважаю, що більшість цих критеріїв є суб'єктивними. Зокрема, критерій заповнених ліжок у наших міських лікарнях, зокрема, і Covid-ними пацієнтами, і хворими на пневмонію - це дуже суб'єктивний критерій, тому що сьогодні франківські лікарні приймають пацієнтів з усієї області, з Монастириського району (Тернопільська область - ІФ), Рахівського району (Закарпатської області - ІФ), і тому заповненість наших лікарень буде набагато більшою", - сказав Марцинків.

Медики Івано-Франківська, за його словами, вже тиждень спостерігають позитивну тенденцію до зменшення кількості пацієнтів у лікарнях міста. Однак ця статистика ніким не враховується.

"Хочуть, щоб сьогодні західна Україна перестала працювати, щоб сьогодні наші підприємства, спортивні клуби закривалися", - сказав Марцинків.

Міський голова також звернувся до правоохоронців, "щоб вони не перетворилися на інструмент якоїсь політичної гри наших можновладців з Києва, які приймають такі нерозумні рішення, і не штрафували наших підприємців".

Він повідомив, що в місті триває мітинг незгодних з вищезазначеним рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС і записав своє відео на його тлі.

"Це зараз надзвичайно важливо, щоб в Івано-Франківську ми показували свою позицію, як це показали в Тернополі, як показують в інших містах", - сказав Марцинків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА