19:01 31.08.2020

У Кличка заявили про збереження 15 тис. робочих місць у Києві завдяки програмі допомоги

1 хв читати
У Кличка заявили про збереження 15 тис. робочих місць у Києві завдяки програмі допомоги

Завдяки програмі допомоги з часткового безробіття в Києві збережено майже 15 тисяч робочих місць, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на міський центр зайнятості.

"Одними з перших можливістю отримати таку допомогу скористалися на підприємствах малого та середнього бізнесу, які змушені були зупинити або скоротити діяльність з оголошенням карантину. Найбільше серед них туристичних агентств, підприємств сфери торгівлі та послуг (зокрема перукарні, кінотеатри, ремонтні ательє тощо). Згодом уряд розширив коло потенційних отримувачів допомоги з часткового безробіття, доповнивши їх фізичними особами-підприємцями, які є страховими особами, але не використовують найманої праці. Право отримання допомоги отримали й працівники, які перебували у відпустках без збереження заробітної плати", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні.

У КМДА зазначають, що останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних у столиці зупинилося, а потім зменшилися й обсяги надання допомоги з часткового безробіття. Так, у квітні статус безробітного отримали 9 438 осіб, у травні - 5 431, у червні - 4 345, у липні - 4 140, у серпні (дані на 28 серпня) - 2 610. На сьогодні статус безробітного має 25 291 киянин.

"Натомість зросли обсяги працевлаштування. Від початку року працевлаштовано 8 тисяч осіб, зокрема за період карантину – 5 719", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА