20:52 31.08.2020

Для безпечного "відкриття" країн необхідно обмежити проведення масових заходів і дотримуватись санітарних правил

2 хв читати
Для безпечного "відкриття" країн необхідно обмежити проведення масових заходів і дотримуватись санітарних правил

Країни, які мають намір відновити функціонування економіки і активізувати діяльність у різних сферах, повинні дотримуватися низки рекомендацій у сфері безпеки, заявив у понеділок глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"ВООЗ повністю підтримує зусилля щодо активізації економіки і життя суспільства (низки країн). Ми хочемо бачити, що діти повертаються до шкіл, а люди - на робочі місця. Але ми хочемо, щоб це було зроблено безпечно", - сказав Гебреєсус на брифінгу ВООЗ.

"Ми вважаємо, що для того, щоб взяти під контроль (коронавірус - ІФ), всі країни, спільноти і окремі особи повинні зосередитися на чотирьох основних положеннях", - зазначив глава організації.

Зокрема, за словами Гебреєсуса, необхідно запобігти розширенню масштабів публічних заходів. Крім того, глава ВООЗ наголосив, що скоротити кількість смертей людей з коронавірусом можна шляхом введення заходів, покликаних захистити людей, які перебувають у групі ризику - людей похилого віку, осіб з проблемами зі здоров'ям і працівників на "передовій".

Також він наголосив на необхідності дотримання основних правил - таких як соціальне дистанціювання, дотримання гігієни і використання масок. Також влада повинна розробити план із тестування, виявлення, ізоляції та лікування хворих, а також з відстеження контактів і подальшого карантину.

За словами Гебреєсуса, загальнонаціональних ізоляцій можна уникнути в разі своєчасного вжиття відповідних заходів.

Станом на 31 серпня в світі виявлено понад 25,4 млн випадків зараження коронавірусом, понад 852 тис. заражених померли. Тим часом 17,8 млн хворих видужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА