07:02 01.09.2020

У Житомирській області невідомі намагалися підірвати потяг із бензином, СБУ кваліфікувала подію як теракт

2 хв читати
У Житомирській області невідомі намагалися підірвати потяг із бензином, СБУ кваліфікувала подію як теракт

На перегоні "Сокорики-Бехи" в Коростенському районі (Житомирська обл.) під час руху поїзда, який транспортував з Білорусі 64 вагони з паливно-мастильними матеріалами, стався вибух, Служба безпеки кваліфікувала подію як теракт, повідомили в прес- службі відомства.

"На перегоні "Сокорики-Бехи" під час руху поїзда, який транспортував з Білорусі 64 вагони з бензином і дизельним паливом, стався вибух, в результаті якого деформовані рейки і пошкоджені залізничні шпали. Жертв немає", - йдеться в повідомленні на сайті СБУ в понеділок увечері.

Слідчі спецслужби почали кримінальне провадження за фактом підриву залізничної колії, якою рухався вантажний потяг сполученням "Барбари - Коростень".

На місці події працює спільна слідчо-оперативна група управлінь СБУ та Нацполіції в Житомирській області, а також співробітники вибухо-технічної служби.

Обставини скоєння злочину розслідуються слідчими органів безпеки за ч.1 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

За інформацією голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, в результаті вибуху пошкоджено понад 3 метрів рейок, що зупинило рух у цьому напрямку.

"На щастя, поїзд не був пошкоджений. Це врятувало довколишні села від катастрофи. Тримаю ситуацію на особистому контролі. На місці працюють слідчо-оперативні групи обласного управління СБУ і Національної поліції", - написав Бунечко на своїй сторінці в Фейсбук.

За його словами, вночі ремонтні бригади терміново ремонтують зруйновані шляхи. "Залізничне сполучення буде відновлено протягом декількох годин!", - додав глава ОДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА