07:14 01.09.2020

Цифрова довідка ВПО вже в жовтні буде доступна в застосунку "ДІЯ" -

2 хв читати
Цифрова довідка ВПО вже в жовтні буде доступна в застосунку "ДІЯ" -

Довідка внутрішньо переміщеної особи (ВПО) з жовтня 2020 буде доступна в електронній формі в мобільному застосунку державних електронних послуг "ДІЯ", повідомили в Міністерстві реінтеграції тимчасового окупованих територій України.

Як повідомляє прес-служба відомства в понеділок, розробку електронної версії довідки вже почало Міністерство цифрової трансформації України спільно з МінТОТ і Міністерством соціальної політики.

До того ж, у рамках співпраці був підписаний також Меморандум з Мінсоцполітики.

"У рамках цієї співпраці, на першому етапі, довідка ВПЛ в електронній формі буде доступна для всіх, хто її має, після реєстрації в мобільному застосунку "ДІЯ". Зараз у Кабміні працюють над тим, щоб змінити нормативно-правову базу, щоб ця цифрова довідка мала таку саму законну силу для всіх органів влади, як і паперова", - йдеться в повідомленні.

На другому етапі реалізації проекту з цифровізацією послуг для ВПО, через застосунок цю довідку можна буде відправляти в державні органи в електронній формі для отримання державних послуг і соціальної допомоги.

Також у мобільному застосунку "ДІЯ" довідку ВПО можна буде переоформити або оформити для нових зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, не виходячи з дому.

"Для 1,5 млн людей з жовтня більше не треба буде носити з собою цю паперову довідку ВПО. Її можна показувати з мобільного застосунку "ДІЯ" там, де її вимагають. Всі органи державної влади зможуть в режимі реального часу її перевірити", - зазначив заступник Міністра з питань реінтеграції ТОТ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Снавер Сейтхалілев.

За його словами, батьки зможуть надавати довідку ВПО в електронній формі зі свого мобільного застосунку "ДІЯ" за своїх дітей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА