18:12 01.09.2020

ООН відомо про 450 випадків катувань у Білорусі, місцеперебування шести осіб невідомо

2 хв читати
ООН відомо про 450 випадків катувань у Білорусі, місцеперебування шести осіб невідомо

Експерти ООН із прав людини повідомляють про 450 задокументованих випадків катувань і жорстокого поводження з людьми в Білорусі під час затримань після президентських виборів.

"Експерти заявили, що їм відомо про 450 задокументованих випадків катувань і жорстокого поводження з людьми, позбавленими волі після спірних президентських виборів 9 серпня, які призвели до масових протестів та арештів", - йдеться у повідомленні на сайті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Крім того, в повідомленні наголошується, що місцеперебування і стан здоров'я щонайменше шістьох людей невідомі їхнім родичам.

Крім цього, експерти ООН отримали повідомлення про насильство стосовно жінок і дітей, включаючи сексуальне насильство і зґвалтування гумовими кийками.

"Заборона тортур є абсолютною відповідно до міжнародного права в галузі прав людини. Жодні обставини, чи то внутрішня політична нестабільність, чи будь-який інший надзвичайний стан, не можуть бути використані для практики, терпимості або виправдання насильницьких зникнень. Влада Білорусі має негайно припинити всі порушення прав людини і покласти край цій атмосфері безкарності", - наголосили експерти ООН.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові виступи противників чинного президента, які вважають офіційні результати президентських виборів, які відбулися 9 серпня, недостовірними. Протестувальники вимагають проведення повторних виборів. У період 9-11 серпня силові структури проводили суворий розгін акцій протесту з використанням спецзасобів - водометів, світлошумових гранат, застосовувалася стрілянина по демонстрантах гумовими кулями. Протягом трьох діб було затримано майже 7 тисяч осіб, сотні постраждалих госпіталізовані, декілька людей померли. До сьогодні невідомо про порушення кримінальних справ стосовно працівників правоохоронних органів, які застосували надмірне насильство до затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА