10:53 02.09.2020

Кабмін має намір створити робочу групу з об'єднання "Центренерго" з держшахтами

1 хв читати
Кабмін має намір створити робочу групу з об'єднання "Центренерго" з держшахтами

Кабінет Міністрів має намір створити міжвідомчу робочу групу з відпрацювання питання визначення моделі об'єднання за участю державних вуглевидобувних підприємств і ПАТ "Центренерго".

Відповідний проект постанови, розроблений Фондом державного майна, внесено до порядку денного засідання уряду в середу.

Згідно з проектом постанови, міжвідомча робоча група має визначити модель об'єднання державних вуглевидобувних підприємств і "Центренерго" в місячний термін.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що створення робочої групи потрібне для оптимізації роботи "Центренерго", вугілля державних вуглевидобувних підприємств, забезпечення ринку збуту вугілля вітчизняного походження і безперебійної роботи державних шахт, що є основним споживачем.

На думку авторів проекту постанови, створення об'єднання, зокрема, сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості "Центренерго" в розрізі майбутньої приватизації, запланованої на 2021 рік, а також дасть змогу відмовитися від дотацій у вугільну галузь.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики 31 серпня заявило, що в майбутній Концепції трансформації вугільних регіонів хоче передбачити створення вертикально інтегрованої компанії у складі "Центренерго" і найефективніших державних вуглевидобувних підприємств.

1 вересня компанія "ДТЕК Добропіллявугілля", що є орендарем цілісного майнового комплексу "Добропіллявугілля", заявила, що виступає за більш плідну співпрацю з ПАТ "Центренерго".

Раніше ідею передання перспективних державних шахт очолюваної ним компанії з подальшою побудовою роботи зі зниження собівартості вугілля, що видобувається ними, підтримав в.о. генерального директора "Центренерго" Олександр Корчинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА