11:45 02.09.2020

Тайфун приніс потужні зливи на південь Японії, рухається в бік Корейського півострова

1 хв читати
Тайфун приніс потужні зливи на південь Японії, рухається в бік Корейського півострова

Потужний тайфун "Майсак" приніс із собою зливи на південь Японії і рухається тепер до Корейського півострова, повідомляє в середу агентство Associated Press.

За даними японського метеорологічного агентства, швидкість вітру в радіусі дії тайфуну сягає 162 кілометрів за годину. У вівторок у префектурі Окінава тайфун повалив дерева і перевернув автомобілі, понад 700 будинків досі залишаються без електрики. Потужні зливи і зсуви очікуються тепер на острові Кюсю.

Південна Корея в очікуванні тайфуну скасувала сотні авіарейсів, що, зокрема, вилітають і прибувають до міста Чеджу. Також міська влада обмежила вхід до парків, перемістила сотні риболовецьких і пасажирських суден у безпечніші місця.

У Північній Кореї влада також невідкладно вживає заходів, щоб мінімізувати наслідки тайфуну, який, згідно з прогнозами, ударить по східному регіону країни. Метеорологи вже оголосили, що в різних регіонах країни очікуються сильні вітри і зливи. Влада проінспектувала залізниці та автодороги, а також іншу інфраструктуру, якій може бути завдано серйозної шкоди.

Тайфун "Майсак" вважається одним із найпотужніших у регіоні за останні роки. У Південній Кореї вважають, що за силою він аналогічний тайфуну "Маемі" 2003 року, який забрав життя 131 людини і завдав збитків на суму $3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА