19:49 02.09.2020

На місця пожеж в Луганській і Харківській області вилетить урядова команда - Шмигаль

2 хв читати
На місця пожеж в Луганській і Харківській області вилетить урядова команда - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив віце-прем'єр-міністру Олексію Резнікову, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, міністру оборони Андрію Тарану і міністру соціальної політики Марині Лазебній вилетіти на місця пожеж у Харківській і Луганській областях.

"За моїм дорученням завтра урядова команда терміново вилітає в Луганську і в Харківську області, де спалахнули пожежі. В Луганській області - це вже друга масштабна пожежа в цьому році. Віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков і міністри Арсен Аваков, Андрій Таран і Марина Лазебна виїжджають для оперативного реагування, оцінки ситуації та прийняття необхідних рішень для гарантування безпеки і допомоги українцям", - написав Шмигаль на своєму Телеграм-каналі.

Прем'єр-міністр уточнив, що з місця подій міністри будуть доповідати особисто президенту України Володимиру Зеленському.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський в середу ввечері зібрав термінову нараду у зв'язку з лісовими пожежами в Харківській і Луганській областях і зажадав "швидких реакцій на подібні події".

2 вересня в МВС України повідомили, що поліцейські встановлюють причини виникнення пожежі в Попаснянському районі Луганської області, внаслідок якої згоріли сім нежитлових будівель. "Внаслідок пожежі сталося загоряння семи нежитлових будівель на лінії розмежування в м. Попасній. Окрім того, пошкоджено один житловий будинок і три нежитлових у с. Новоолександрівці", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в середу вдень виникла пожежа в Харківській області на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївки, де виникла пожежа хвойного лісу. Повідомлення про пожежу надійшло на номер "101" о 12:55 в середу, 2 вересня.

"На момент прибуття рятувальників було встановлено, що горить хвойний ліс на площі близько 80 га. Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев та на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом", - ідеться в повідомленні.

Згодом площа пожежі в хвойному лісі в Дворічанському лісництві на околиці с. Гороб'ївки збільшилася з 80 до 400 га. "Загальна площа пожежі становить приблизно 400 га, із них 100 га верхового лісу. Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом. Є загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт - с. Гряниківка", - повідомляла прес-служба ГУ ДСНС у Харківській області.

За інформацією обласного главку ДСНС, організовано евакуацію жителів Гряниківки.

У гасінні пожежі задіяно 13 одиниць техніки і 80 людей особового складу ГУ ДСНС в області. Також задіяно пожежний потяг, пожежний літак АН-32П та п’ять одиниць техніки лісгоспу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА