20:14 02.09.2020

Поліція розпочала розслідування пожеж на території лісництв на Харківщині

2 хв читати
Поліція розпочала розслідування пожеж на території лісництв на Харківщині

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом пожеж на території Новомосковського лісгоспу та Дворічанського лісництва в Харківській області.

"За фактами пожеж слідчі відкрили кримінальні провадження у ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, у середу вдень на території Новомосковського лісгоспу поблизу с. Клугино-Башкирівки загорілася лісова підстилка, очерет і суха трава. Загальна площа пожежі становила майже 10 га. До гасіння пожежі було залучено сім автовідділень на автоцистернах ДСНС, а також техніку лісгоспу і Міноборони (у Клугино-Башкирівці дислокується 92-га ОМБ).

У середу вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївки також виникла пожежа хвойного лісу. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила майже 80 га, пізніше площа пожежі зросла до 400 га, зокрема 100 га верхового лісу. Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом. Було знищено вісім будинків із 150. Є загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт - с. Гряниківка. За інформацією обласного главку ДСНС, організовано евакуацію жителів Гряниківки.

У гасінні пожежі задіяні 13 одиниць техніки і 80 людей особового складу ГУ ДСНС в області. Також задіяний пожежний поїзд, пожежний літак АН-32П та п’ять одиниць техніки лісгоспу.

Наразі постраждалих унаслідок пожеж немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА