21:05 02.09.2020

ТКГ погодила 19 ділянок розмінування і чотири ділянки розведення сил на Донбасі - Офіс президента

2 хв читати
ТКГ погодила 19 ділянок розмінування і чотири ділянки розведення сил на Донбасі - Офіс президента

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося у форматі відеоконференції в середу, було повністю узгоджено рамкове рішення про протимінну діяльність, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Тристороння контактна група повністю погодила рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт із гуманітарного розмінування в майбутньому. Були погоджені координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. Двадцята ділянка поблизу Золотого розміновуватиметься в межах проведення робіт із відкриття додаткового КПВВ у цьому районі, яке попередньо заплановано на листопад", - зазначено у повідомленні.

Крім того, сторони принципово погодили чотири наступні ділянки розведення сил і засобів.

"Поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року", - повідомляють в Офісі президента.

Сторони погодилися з необхідністю продовження дотримання режиму тиші.

Водночас зазначається, що незважаючи на те, що українська сторона виконала всі необхідні процедури для проведення нового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб, Україна вже понад місяць очікує інформацію про стан і місцеперебування запитуваних осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Денис Казанський, представник окремих районів Луганської та Донецької областей України в складі української делегації, звернувся до інших учасників переговорів із закликом розблокувати процес взаємного звільнення утримуваних осіб, зважаючи на тяготи, які переживають люди, що перебувають в ув'язненні.

У межах політичної підгрупи сторони обговорили розблокування процесу переговорів.

"Представники РФ у ТКГ наполягають на внесенні змін до постанови Верховної Ради України №795 від 15 липня 2020 року (про проведення місцевих виборів - ІФ). (...) Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук нагадав, що він направив до Верховної Ради листа щодо можливості розглянути відповідність згаданої постанови Мінським домовленостям і наразі очікує відповіді від українського парламенту відповідно до регламенту. Втім, російська сторона продовжує відкладати більшість питань порядку денного та переносить їхній розгляд", - зазначено у повідомленні.

У межах групи з соціально-економічних питань сторони обговорили питання виплат для колишніх співробітників "Укрзалізниці".

"Зокрема, Україна продовжила термін виплат депонованої зарплати через систему швидких переказів "Швидка копійка" Ощадбанку до середини жовтня, щоб гарантувати виплати зарплат колишнім працівникам Донецької та Луганської дирекцій АТ "Укрзалізниця". Йдеться про майже 4700 осіб", - повідомляє Офіс президента.

Українська сторона також виступила за створення експертної комісії за участю міжнародних фахівців для моніторингу екологічної ситуації в регіонах Донецької та Луганської областей (включно з підконтрольними Києву територіями).

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановано на 16 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА